a

Teken- en schilderatelier Carla Emmen (Forel 50, Amersfoort)

Wekelijks lekker tekenen en schilderen in een klein clubje (4 tot 6 personen), of een minicursus van 4 lessen, waarbij je ervaart of tekenen je ligt. Ook kan je bij mij kiezen voor een tweedaagse workshop waarbij we op de eerste dag op locatie schetsen maken, om die op de tweede dag in mijn atelier uit te werken.

Tekeningen

Schilderijen

Illustraties

Teken- en schilderlessen

Exposities

Tekeningen

Schilderijen

Illustraties

Teken- en schilderlessen

Exposities

Tekenen is vooral kijken, maar kan ook vormgeven of ontwerpen zijn.
Een eigen beeld vormen.

Ik ben vooral bezig mijn gedachten om te zetten in een tekening of schilderij. Met associaties ga ik aan de slag en blijf net zo lang denken en proberen totdat ik de juiste vorm gevonden heb. Door te kijken naar ritmes, vormen en kleuren, probeer ik een sfeer weer te geven.

Tijdens de tekenlessen werken we meestal aan de hand van een thema. We maken stillevens, gaan op locatie schilderen, tekenen wat we zien of uit fantasie en soms ontwerpen we abstracten naar aanleiding van hetgeen we gezien hebben. Al snel herkennen we elkaars manier van werken. Het is bijzonder dat iedereen, met of zonder schilderervaring, een eigen 'handschrift' heeft. Dat wil ik graag zo houden, maar ik laat mijn cursisten meestal wel dingen maken die ze uit zichzelf niet zo gauw zouden bedenken. Juist door niet standaard te zijn, laten zien hoe het anders kan, maakt het boeiend.

Ik probeer de mensen uit te dagen, te prikkelen om hun grenzen te verleggen. Daarbij wordt niet uit het oog verloren dat men ook voor de gezelligheid komt.

Over mijzelf

Tijdens en na mijn opleiding tot juwelier en goudsmid in Schoonhoven heb ik mij veel beziggehouden met ontwerpen.
Sieraden, meubels, decors en landschappen heb ik op een nieuwe manier vormgegeven (zie projecten). De sieraden verkocht ik in de jaren 80 en 90 op markten en popfestivals.   
 
Na mijn goudsmidopleiding ben ik teken- en schilderlessen gaan volgen. In 1993 ben ik in mijn eigen atelier mensen gaan ontvangen die onder mijn begeleiding tekenen en schilderen.      
                     
Acht jaar lang was ik het creatieve brein van een peuterspeelzaal en gaf ik gastlessen kunst en media op een VMBO-school. Als vrijwilliger gaf ik gezellige teken-middagen aan mensen met een licht verstandelijke beperking.
Tot op heden geef ik op verzoek workshops bij particulieren, verenigingen en scholen.
Als men weleens aan mij vraagt aan wie ik zoal lesgeef, kan ik volmondig antwoorden:
AAN IEDEREEN MET TEKENZIN!

In 2017 ben ik, voor de liefde heart, naar Amersfoort verhuisd. Hier heb ik ‘een doorstart’ met mijn teken- en schilderatelier gemaakt. Met nieuwe ideeën, leerlingen en opdrachten.
In Ammerstol deed ik jaarlijks op 2de paasdag mee met een Open Atelier Route.
Hier in Amersfoort houd ik, samen met mijn leerlingen op Goede Vrijdag Open Atelier.

September 2023 bestaat mijn TEKEN-EN SCHILDERATELIER 30 JAAR

Om werk van Carla te zien, klik hier.


2

 

 
© 2023 Carla Emmen | email: info@carlaemmen.nl | telefoon: 06 - 28277712 | kvk nr.: 66591457 | webdesign: Carla Emmen